4+1 τύποι γονιών που θα δεις στην παραλία

Το καλοκαίρι είναι η καλύτεροι περίοδος για τους γονείς και τα παιδιά. 

Ξεκινούν νωρίς από το σπίτι, για να βρουν αρκετό χώρο στην παραλία ώστε να χωράνε αυτοί και όλα τα πράγματα που έχουν πάρει μαζί τους. Με μία πιο προσεκτική ματιά, παρατηρείς ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τύποι γονιών, εκ των οποίων κάποιοι μπορεί να σε νευριάζουν εσένα που ήθελες λίγη ησυχία, και κάποιοι που τους ζηλεύεις και εύχεσαι να γίνεις και εσύ τέτοιος γονιός.

Φυσικά, δεν θέλουμε να κρίνουμε ή να προσβάλλουμε κάποιον και ζητούμε συγνώμη αλλά ας ξεκινήσουμε:

1.Βλέπεις τα παιδάκια να κάνουν πάνω κάτω στην παραλία και μία «πανικόβλητη» μαμά να προσπαθεί να τα πείσει να μην απομακρύνονται. Την ίδια ώρα, ο μπαμπάς έχει αράξει στην ξαπλώστρα, διαβάζει το βιβλίο του και ακούει τη μουσικούλα του.

2.Η «αθάνατη Ελληνίδα μάνα» που έχει φροντίσει να πάρει μαζί της από το σπίτι κολατσιό, μεσημεριάνο και βραδινό. Και φυσικά, δεν περιμένει να της πει το παιδί ότι πεινάει. Το κυνηγάει στην παραλία να το «μπουκώσει» με το ζόρι, γιατί είναι στην ανάπτυξη και πρέπει να φάει.

3.Εκεί, που κάθεσαι ήσυχα και ωραία ακούς: «Μην πίνεις το νερό της θάλασσας», «Μην πετάς πέτρες», «Μάζεψε τα παιχνίδια σου», αντί να σηκωθεί, να πάει λίγο πιο κοντά και να μην χρειαστεί να την ακούσει όλη η παραλία.

4.Πολλοί έχουν την λογική να πάρουν όλα τα πράγματα από το σπίτι, σε περίπτωση που χρειαστεί. Και καταλήγουν να φτάνουν στην παραλία με όλο το νοικοκυριό. Φυσικά, πρέπει να ξεκινήσουν να μαζεύουν δύο ώρες πριν την αναχώρηση.

5.Υπάρχουν και οι γονείς που δεν εξαντλούνται ποτέ. Παίζουν με τα παιδιά τους και είναι όλοι χαρούμενοι. Αυτοί οι γονείς που το μόνο που τους νοιάζει είναι να περάσουν καλά τα παιδιά τους.