Τα μοναχοπαίδια είναι πιο πιθανό να απατήσουν τη σύντροφό τους

Πολλοί πιστεύουν ότι τα μοναχοπαίδια μεγαλώνουν «πλουσιοπάροχα» και για το λόγο αυτό γίνονται «κακομαθημένα». 

Πολλές συμπεριφορές τους που δεν αρέσουν στους άλλους δικαιολογούνται από το γεγονός ότι δεν είχαν αδέρφια για να μάθουν να μοιράζονται. Φυσικά, πρόκειται μόνο για χαρακτήρες και παντού υπάρχουν εξαιρέσεις.

Μία έρευνα, όμως, υποστηρίζει ότι τα μοναχοπαίδια είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Illicit Encounters, ενός dating site για παντρεμένους. Το 34% που είναι μοναχοπαίδια υποστήριξε ότι ψάχνουν να βρουν μια θεραπεία για την μοναξιά που ένιωσαν στα παιδικά τους χρόνια.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι τα μοναχοπαίδια μπορούν να βιώσουν το συναίσθημα της απέραντης μοναξιάς στα παιδικά τους χρόνια και αυτό έρχεται να τους στοιχειώσει στις μελλοντικές τους σχέσεις. Έχοντας στερηθεί την προσοχή για τόσο καιρό, είναι κάτι που ζητούν απεγνωσμένα. Αυτό βγαίνει έντονα στην επιφάνεια όταν ο σύντροφος κάποιου δουλεύει πολλές ώρες ή ταξιδεύει συχνά για δουλειά. Πολύς χρόνος μοναξιάς απλά δεν πάει σε κάποιο μοναχοπαίδι, γι’ αυτό και μια παράλληλη σχέση είναι η τέλεια λύση», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Illicit Encounters, Christian Grant.

Ωστόσο, το 28% του site που είναι πρωτότοκα παιδιά, επίσης, τείνουν να απατούν, όπως και το 23% που είναι τα μικρότερα αδέρφια. Ποσοστά που είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

«Απ’ την άλλη πλευρά το μεσαίο παιδί μιας οικογένειας συνήθως περιβάλλεται από τρυφερούς γονείς και αδέλφια. Δεν μεγαλώνουν με την ίδια ανάγκη για αγάπη και τρυφερότητα και είναι συνήθως πιο άνετα στην ιδέα της απομόνωσης», λέει ακόμα ο Grant.