Τα βήματα για να πετύχεις άψογο πεντικιούρ

1.Βάλε τα πόδια σου με μια λεκάνη με ζεστό νερό για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλε τα από το νερό και κάνε απολέπιση στα πέλματα με ένα απαλό προϊόν, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα.

2.Βάλε ξανά τα πόδια σου στη λεκάνη με το νερό και πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή μαγειρική σόδα και το χυμό από ένα λεμόνι.

3.Τρίψε τις φτέρνες σου με ράσπα. Βάλε τα πόδια στο νερό και επανάλαβε τη διαδικασία μέχι να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και τα σκληρά μέρη.

4.Λίμαρε και δώσε σχήμα στα νύχια σου.

5.Στη συνέχεια βάλε λίγο λαδάκι νυχιών και κάνε απαλό μασάζ.

6.Σπρώξε τα πετσάκια προς τα μέσα με τα ειδικά ξυλάκια, χωρίς όμως να τα τραβάς ή να τα κόβεις, εκτός αν υπάρχουν παρανυχίδες, για τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ειδική πένσα.

7.Βάλε μια ειδική κρέμα για τα πόδια ή μια πολύ ενυδατική κρέμα σώματος ή body butter. Πρέπει να απορροοφθεί καλά πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα νύχια σου. Σκούπισε τα για να φύγει όλη η λιπαρότητα.

8. Πέρασε πρώτα μια στρώση βάση ή σκληρυντικό νυχιών. Αφού στεγνώσει καλά, πέρασε δύο στρώσεις χρώμα (τη δεύτερη αφού στεγνώσει καλά η πρώτη). Το top coat είναι απαραίτητο για να κρατήσει περισσότερο το χρώμα, αλλά και για να διατηρηθεί η λάμψη του.