Γίνε πιο αποδοτική στη δουλειά σου με τρία απλά κόλπα

Πόσες φορές έχεις ακούσει την φράση πως «για να τα προλάβεις όλα, πρέπει να κάνεις σωστό προγραμματισμό»;

Αυτή η φράση κρύβει μεγάλη αλήθεια μέσα της, αλλά σου φαίνεται δύσκολο να το πετύχεις, με τόσες υποχρεώσεις να που έχεις. Κι όμως, είναι πολύ εύκολο αρκεί να ακολουθήσεις τρία μικρά βήματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να διοργανώνεις σωστά τη μέρα σου και να τα κάνεις όλα σε λιγότερο χρόνο.

1.Όταν έχεις να κάνεις μια πολύ σημαντική δουλειά, αλλά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, βρες ένα ήσυχο μέρος, που ξέρεις ότι δεν θα σε ενοχλήσει κανείς. Ειδικά, στον χώρο εργασίας είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς, όταν μπαινοβγαίνει κόσμος στο γραφείο σου.

2.Όρισε στενά deadlines. Αυτό που εννοούμε είναι να βάζεις στόχο, για παράδειγμα, ότι για 20 λεπτά θα δουλέψεις πολύ σκληρά. Στη συνέχεια, δώσε 10 λεπτά στον εαυτό σου να ξεκουραστεί. Με αυτό τον τρόπο, δεν κουράζεται πολύ, αφού κάνεις συχνά διαλείμματα, και τελειώνεις όλες τις εργασίες σου πιο γρήγορα.

3.»Για να αποκτήσεις γνώση, πρόσθετε πράγματα κάθε μέρα στη ζωή σου. Για να αποκτήσεις σοφία, απομάκρυνέ τα», λέει ο φιλόσοφος Λαοζί. Αυτό που εννοεί είναι πως δεν πρέπει να αναλαμβάνουμε παραπάνω ευθύνες, από όσες είναι πραγματικά σημαντικές. Πριν αναλάβεις, λοιπόν, την οποιαδήποτε υποχρέωση αναρωτήσου πόσο σημαντική είναι για εσένα.